Tiger.jpg

Amur / Sibirisk Tiger

Den Sibiriska tigern (Panthera Tigris) har kraftiga bakben för att kunna hoppa uppåt tre meter rakt upp i luften och uppåt sex meter rakt fram. De har även lös hud som hänger under magen som fungerar utmärkt vid jakt. Hur då? Jo, i det vilda jagar de ofta bytesdjur som sparkar bakåt mot tigern, och istället för att träffa magen där inre organ kan skadas, så träffar de istället den lösa huden. Detta gör att tigern inte tar så mycket skada utan kan fortsätta jakten.

"En fullvuxen hane kan nå en vikt på 350 kg"

Utbredning
Amur Tigern eller som den även kallas Sibirisk Tiger finns i vilt tillstånd endast i Amurområdet i östra Ryssland, på gränsen till Kina.

Föda
Den sibiriska tigern är köttätare. Huvudfödan består av hjort och vildsvin. Tigern sparar även bytesdjur så att den har föda för flera dagar. 

Habitat 
Huvudsakligen bergiga områden med björk- och barrskogar.

Biologi
En fullvuxen hane kan nå 350 kg i vikt, de kan bli 3-4 meter långa från svans till nos. Den sibiriska tigerns orangea päls skiftar lite i brunt, men dem har även vita fält och svarta/bruna ränder. Amurtigern har även något färre ränder än andra tigrar. Ränderna fungerar som kamouflage och är som människans fingeravtryck. Det finns alltså inte en tiger som ser exakt ut som en annan.

Hot
Amurtigern är akut utrotningshotad. Endast 350-430 stycken finns kvar i naturen i vilt tillstånd på grund av bl.a. tjuvjakt och skogsskövling.

Få erbjudanden och information direkt i din inkorg via nyhetsbrev: