Polarbears[1]

Att göra

I Orsa Rovdjurspark finns det mycket att göra för både stora och små. Parken har många olika lekfulla miljöer blandat med fina utställningar och informationstavlor. Dagligen så sker det publika aktiviteter som anslås i entrén för tider och platser.

  • Stanna gärna till och lär er mer om våra vackra djur vid ert besök.
  • Det går både att läsa sig till kunskap men även att leka sig till den vid någon av alla våra lek och lärstationer. Testa på att hoppa långt som en snöleopard, smyga som ett lodjur eller gissa bajset vid spårmontern i Rovdjurscentrum.
  • Ta tillfället i akt och passa på att prata med djurvårdarna vid någon av dagens matningar eller informationsstunder. Här finns verkligen chansen att kunna lära sig mer om våra fantastiska djur!

Dagliga publika aktiviteter!

DSC04287

Dagsprogram

Dagligen håller djurvårdarna minst en publik aktivitet i parken, detta kan vara en informationsstund, miljöberikning, matning, träning eller liknande vid något av parkens djur. Under helgerna och under högsäsongen är det flera aktiviteter per dag!

Kodiakbjörn äter apelsin och badar i vattnet Orsa Rovdjurspark

Djurens mat

Djuren matas utifrån deras egna individuella foderstater. Vilket innebär att alla våra djur har eget foderschema där mängden mat varierar från dag till dag. Med miljöberikning menas; att låta djur i fångenskap få möjlighet att utföra naturliga beteenden. Med hjälp av exempelvis födosök, doftspår och leksaker.

Djurvårdare matar isbjörnar i Orsa Rovdjurspark

Info om dagliga aktiviteter

I entrén hittar ni dagens tider för aktiviteter hos något av våra djur. Djurvårdarna rör sig runt i parken vid andra tillfällen än vid dagens aktiviteter. Passa gärna på att stanna och prata med dem om djuren eller om ni har några frågor.

Spårstämplar

Lek och lärstationer

Lär dig mer om djuren genom att lekfullt ta till dig kunskap kring dem vid någon av våra 20 lek och lärstationer runt om i parken.

Inte Nudda Mark

Lekplatser

I parken finns flera olika lekmiljöer där man både kan få leka och träna sin balans, som vid inte nudda marken eller smidig som en katt stationerna.

Lekplats Polar
Inte Nudda Mark
IMG 2936
S9J0838
Spårmontern