ISBJÖRNENS DAG

Torsdagen den 27:e Februari är det isbjörnens internationella dag och detta deltar vi självklart i!

Under denna dag kommer vi ha lite olika aktiviteter i parken, våran isbjörnsmaskot Oski kommer på besök och vi stöttar även organisationen Polar Bears International som jobbar med isbjörnen i det vilda.

Kom och fira med oss!

 

Aktiviteter

Pyssel - Som vanligt kan ni pyssla i Nalleboden, Tiger Mountain och i Rovdjurscentrum, vi fyller upp lokalerna med lite olika typer av isbjörnspyssel.

Isbjörnsquiz - Runt om i parken har djurvårdarna satt upp kluriga frågor om isbjörnen och dess levnadssätt, klarar ni av alla frågor? Ta papper och penna nere i entrén, spana efter frågorna och lämna åter in nere i entrén. 

Informationer - Denna dagen fokuserar vi på isbjörnarna så det kommer att vara två isbjörnsinformationer var av den på eftermiddagen kommer maskoten Oski och hälsar på!

Godisregn - I slutet av dagen, efter den sista isbjörnsinformationen kommer vi ha godisregn för alla barn.

Erbjudanden

Om ni köper entré denna dag får ni ett säsongskort som är giltigt fram till och med den 27:e maj. 

Priser entré
Vuxna och ungdom fr 15 år - 155kr
Pensionärer 65+ - 145kr
Barn 3-14 år 100kr
Barn under 3 år gratis i målsmans sällskap
Familjekort (2vux/ung + 2 barn) - 460kr
Medföljande extra barn - 70kr

 

PBI - Polar Bears International
Polar Bears International är den enda organisationen som enbart är avsedd för vilda isbjörnar. De har kunskap om isbjörnar – deras vanor, deras ekologi, deras hot och är erkända ledare i deras bevarande. Vi stödjer forskare som är anslutna till PBI med insamlade medel som besökarna ger i vårat utställnigshus i Polar World och även denna dag genom att köpa souvenirer i Rovdjurscentrum. Så en viss procent av souvenirpriserna som vi samlar in denna dag kommer gå till denna organisation.