Bra att veta

Runt om i parken är det asfalterade vägar på totalt 3,5 kilometer. På några ställen finns genvägar där kan det vara grus, som vid Tiger Mountain. Vägen upp till toppen är relativt brant, därför hänvisar vi besökarna att gå vänstervarv, åt Polar World hållet först så får ni den branta backen som utförslöpa istället. Vi har av säkerhetsskäl inga vagnar, skrindor eller rullstolar för utlåning eller uthyrning i parken. 

Vill du ha en enkel tur genom parken så finns det möjlighet att gå in genom vår toppentré vid Toppstugan. Kuren fungerar som ut och ingång då den är öppen, öppettider sitter i kuren. Om man skulle missa detta så finns det en snurrgrind till höger om entréhuset som man får ta sig ut genom.

Hundar eller andra sällskapsdjur får av smittskyddsskäl inte följa med in i parken. Tänk på temperaturen i bilen om du lämnar ditt husdjur där. Sommartid bör du hitta en skuggplats, lämna fönster öppna och se till att ha rikligt med vatten till ditt djur. Vintertid är det bra att lämna bilen varm, med extra filtar och skydd mot kylan. Lämna telefonnummer synligt i bilen och meddela gärna entrén.

Det händer även att parken utfodrar med helkropp till vissa av djuren, som tillexempel häst, ko, älg och andra vilt. Detta gör vi ibland, dels för att det ska var så naturligt som möjligt för våra djur, de får även i sig alla mineraler och vitaminer som de behöver om de får hela kroppen av djuret. Vi försöker "gömma" undan helkropparna men det händer att djuren själva drar fram dem eller att de hamnar på "publika" platser, för vi vill samtidigt inte "gömma" undan djuren för besökarna.

De nya lagarna för 2019 innefattar nya bestämmelser gällande rökning, där med är det rökförbud i parken. 

 

 

 

 

 

 

Checklista

Förbered er för en dag i parken!