Covid-19

Här hittar du löpande information kring utvecklingen av Covid-19 (Coronaviruset) och ditt besök på Orsa Rovdjurspark. Vi följer kontinuerligt utvecklingen och myndigheternas råd. 

Tänkvärd info för dig som besökare!

Tryggheten för våra gäster, personal och djur är det allra viktigaste för oss. Vi följer kontinuerligt direktiv och riktlinjer från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Uppdaterad information 23 dec 2021.

Alla har ett eget ansvar att förhindra spridning av smittsamma sjukdomar. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och att smitta andra.

  • Stanna hemma vid symptom på Covid-19
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten.
  • Håll avstånd

- Vi uppmanar våra besökare att hålla avstånd till andra besökare, vår personal men även till våra djur.

- I våra inomhusmiljöer finns det ett maxantal på hur många som får befinna sig samtidigt i utrymmena. Tack för att ni hjälper oss att följa detta!

- Promenadslingan runt i parken är ca 3,5 km lång med gott om utrymmen att stanna till och titta på djuren. Tänk på att vägen kan vara delvis brant och påverkas av utomhusklimatet så bekväma skor rekommenderas.

- Stärkta städrutinerna vid gemensamma utrymmen och handsprit finns tillgängligt på flertalet ställen i parken.

- Personalen arbetar som alltid med tydliga smittskyddsrutiner samt god handhygien.

- Vi rekommenderar våra besökare att köpa entrébiljett via vår webbshop, där erhålls bäst pris genom rabatt på entrépriset.

- För våra besökare, med årskort eller som löst biljett via vår webbshop, finns möjligheten att gå in via vår toppentré intill Toppstugan.

Välkommen till Europas största Rovdjurspark! På 325 000 kvm finns chansen att upptäcka våra spännande rovdjur och njuta av den härliga, friska luften.
  
För mer information:
Folkhälsomyndigheten
1177 Vårdguiden
UD