Info om Covid-19

Här hittar du löpande information kring utvecklingen av Covid-19 (Coronaviruset) och ditt besök på Orsa Rovdjurspark.

Med hänsyn till utvecklingen av Coronaviruset (Covid-19) har vi gjort ändringar i verksamheten för att du ska känna dig trygg under ditt besök på Orsa Rovdjurspark.

Tryggheten för gäster, personal och djur är det allra viktigaste för oss. Vi följer kontinuerligt direktiv och riktlinjer från regeringen och Folkhälsomyndigheten och håller oss uppdaterade om det rådande läget. 

Vi anpassar verksamheten och har vidtagit flertalet försiktighetsåtgärder:

- Vi rekommenderar våra besökare att köpa entrébiljett via vår webbshop, där du även erhåller 10 % rabatt på entrépriset.

- För våra besökare, med årskort eller som löst biljett via vår webbshop, finns möjligheten att gå in via vår obemannade entré intill Toppstugan. OBS! Självklart kan du även köpa biljett i Rovdjurscentrum, där vi har öppet som vanligt. 

- I entrén, caféet och souvenirshopen har vi satt upp tydliga avståndsmarkeringar för allas säkerhet. 

- Inga publika aktiviteter eller matningar för att undvika folksamlingar. Djurvårdarna rör sig dock som vanligt i parken. 

- I våra inomhusanläggningar uppmanar vi besökare att hålla avstånd. Bord och stolar är även utplacerade med extra avstånd, vi ber er att inte förflytta dessa.

- Städrutinerna vid gemensamma utrymmen förstärks ytterligare och handsprit finns tillgängligt på flertalet ställen i parken.

- Personalen arbetar som alltid med tydliga smittskyddsrutiner samt god handhygien.

- Parken har öppet alla dagar, sista insläpp en timme innan stängning, se här för aktuella öppettider. 

Välkommen till Europas största rovdjurspark! På 325 000 kvm finns chansen att upptäcka våra spännande rovdjur och njuta av den härliga, friska luften.
 
För mer information:
Folkhälsomyndigheten
1177 Vårdguiden
UD