Bra att veta

Nedan följer information som är bra att ta del av innan ert besök hos oss, vi vill att ni är så förberedda som möjligt och får en härlig upplevelse i parken!

 

Tänk på parkens öppettider och att sista insläpp är en timme innan stängning. Vi rekommenderar att ha minst två timmar på sig för sitt besök.  Vissa djur börjar tas in ca 30 min före stängning. Vänligen rör er mot närmaste utgång innan stängning, det är även möjligt att gå ut via entrén på toppen.
Runt om i parken är det asfalterade vägar på totalt ca 3 kilometer. På några ställen finns genvägar där kan det vara grus, som vid Tiger Mountain och vid leoparderna. Vägen upp till toppen är relativt brant, därför hänvisar vi besökarna att gå vänstervarv, åt Polar World hållet först så får ni den branta backen som utförslöpa istället. Vi har av säkerhetsskäl inga vagnar, skrindor eller rullstolar för utlåning eller uthyrning i parken. 

Vill du ha en enkel tur genom parken så finns det möjlighet att gå in genom vår toppentré vid Toppstugan. Kuren fungerar som ut och ingång då den är öppen, öppettider sitter i kuren. Om man skulle missa detta så finns det en snurrgrind till höger om entréhuset vid Rovdjurscentrum som man får ta sig ut genom.

Hundar eller andra sällskapsdjur får av smittskyddsskäl inte följa med in i parken. Tänk på temperaturen i bilen om du lämnar ditt husdjur där. Sommartid bör du hitta en skuggplats, lämna fönster öppna och se till att ha rikligt med vatten till ditt djur. Vintertid är det bra att lämna bilen varm, med extra filtar och skydd mot kylan. Lämna telefonnummer synligt i bilen och meddela gärna entrén.

Det händer även att parken utfodrar med helkropp till vissa av djuren, som tillexempel häst, ko, älg och andra vilt. Detta gör vi dels för att det ska var så naturligt som möjligt för våra djur, de får även i sig alla mineraler och vitaminer som de behöver om de får hela kroppen av djuret. Vi försöker "gömma" undan helkropparna men det händer att djuren själva drar fram dem eller att de hamnar på "publika" platser, för vi vill samtidigt inte "gömma" undan djuren för er besökare.

De nya lagarna från 1 juni 2019 innefattar nya bestämmelser gällande rökning, där med är det rökförbud i parken. 

DSC 0260

Checklista vinter

-Tänk på att ha kläder efter väder, det kan blåsa hårt i parken. 

-Ta gärna med egna broddar då det kan vara halt i de branta partierna, ett fåtal finns för utlåning i entrén. 

-Våra brunbjörnar sover på vintern i iden och finns ej tillgängliga för visning under denna period (oktober-mars)

-Kolla gärna i Rovdjurscentrum på björnTVn så kan ni se hur björnarna har det i sina iden.

-Tänk på att inte släppa pulkor med barn i utför backarna i parken!

-Några av djuren tas in i stallar ca 30 min innan stängning av parken.

Dsc 0010[1]

Checklista sommar

-Under högsäsong är det många som besöker oss, så tänk på att ha god tid på er.

-Våra djur påverkas också utav värme, vilket gör att vid varma dagar så ligger de gärna i skuggan och tar det lugnt.

-Tänk på att ta med er vatten eller något annat läskande att dricka, eller handla i någon av våra kiosker som är öppna under högsäsong. 

-Runt om i parken finns det vilda djur som lever, såsom huggormar, ekorrar och ibland även rävar som besöker parken. Låt dessa vara ifred och respektera även dessa djur.