Covid-19

Här hittar du löpande information kring utvecklingen av Covid-19 (Coronaviruset) och ditt besök på Orsa Rovdjurspark. Vi följer kontinuerligt utvecklingen och myndigheternas råd. 

Tryggheten för gäster, personal och djur är det allra viktigaste för oss. Vi följer kontinuerligt direktiv och riktlinjer från regeringen och Folkhälsomyndigheten och håller oss uppdaterade om det rådande läget. Nedan är uppdaterat per den 15/7, då steg 3 inleds i avveckling av restriktioner i Sverige.

Vi anpassar verksamheten och har vidtagit flertalet försiktighetsåtgärder:

- Vi rekommenderar våra besökare att köpa entrébiljett via vår webbshop, där erhålls bäst pris genom rabatt på entrépriset.

- För våra besökare, med årskort eller som löst biljett via vår webbshop, finns möjligheten att gå in via vår toppentré intill Toppstugan.

- I entrén, Kafé Koppången och souvenirshopen finns tydliga avståndsmarkeringar för allas säkerhet.

- I våra restauranger gäller maxantal vid borden enligt gällande restriktioner. Vänligen respektera detta och flytta inte ihop borden.

- Vi kommer fortsatt uppmana våra besökare i hela anläggningen men speciellt i våra inomhusmiljöer att hålla avstånd.

- Vi kommer fortsatt undvika folksamlingar och kommer inte hålla publika aktiviteter eller tidsutsatta matningar. Djurvårdarna rör sig dock som vanligt i parken så stanna gärna någon av dem för frågor.

- Städrutinerna vid gemensamma utrymmen förstärks ytterligare och handsprit finns tillgängligt på flertalet ställen i parken.

- Personalen arbetar som alltid med tydliga smittskyddsrutiner samt god handhygien.

- Parken har öppet alla dagar, sista insläpp en timme innan stängning, se här för aktuella öppettider. 

Välkommen till Europas största rovdjurspark! På 325 000 kvm finns chansen att upptäcka våra spännande rovdjur och njuta av den härliga, friska luften.
 
För mer information:
Anpassning av restriktioner från 15 juli - Regeringen.se
Folkhälsomyndigheten
1177 Vårdguiden
UD