Platser i parken

På Orsa Rovdjurspark finns det flera spännande platser med både utställningar och interaktiva lek- och lärstationer.

20200228 Dag 1 Extra 005 Stor (578712)

Rovdjurscentrum

Rovdjurscentrum och Designtorg Trä är en fantastisk anläggning, som samtidigt utgör entrén till Orsa Rovdjurspark. Här finns det utställningar, föreläsningar och filmvisning på tema rovdjur samt trä som material i konst och byggnadsmaterial.

Dsc 0884[1]

Polar World

Stig in i en sällsynt och spännande värld. I Polar World, som är en egen avdelning i rovdjursparken, lever isbjörnarna tillsammans i ett av världens största isbjörnsanläggningar.

Isbjörnen är nu, på grund av klimat-hotet, klassad som sårbar enligt IUCN. Passa på att läsa och lära om livsbetingelserna för djur och människor i Arktis, i Polar Worlds informations- och utställningsavdelning. Här har du chansen att själv ge ett bidrag till forsknings och bevarandearbetet kring isbjörnar.

Orsa Rovdjurspark tiger

Tiger Mountain

Tiger mountain är det stora huset uppe på berget. Här kan du se tigrarna från de olika våningarna genom glasrutor, se tigrarnas innemiljö eller gå ut på amfiteatern. Här finns även en utsiktsramp som sträcker sig ut över tigerhägnen och bjuder på utsikt utöver det vanliga.

Img 9920 Original 65239[1]

Leopard Center

Här kan ni se leoparderna från olika nivåer och genom glasrutor. Från rampen får ni en bra överblick över hägnen samtidigt som ni får härlig utsikt över dalaskogarna. I anslutning till hägnen finns lärorik och spännande information att ta del av.

Ni kan även testa om ni kan hoppa lika långt som en snöleopard eller balansera lika bra som leoparderna i våra lek- och lärstationer. När ni är uppe i Leopard center så har ni nära till Leopardkojan som serverar lättare förtäring under egna öppettider.

Nalleboden

Nalleboden är för närvarande stängd på grund av de nya reglerna gällande maxantal i inomhusmiljöer!