Isbjörn

Ursus maritimus

Ordning

Rovdjur (Carnivora)

Familj

Björnar (Ursidae)

Vikt (hona)

Upp till 350 kg

Vikt (hane)

Upp till 600 kg

Livslängd

Medellivslängd i det vilda 15–18 år. I djurpark upp till 40 år.

Parningstid

Från april till slutet av juni

Dräktighet

Cirka 8 månader med fördröjd fosterutveckling där endast 60-70 dagar är den aktiva fosterutvecklingen

Ungar

1-3 st

Utbredning

Arktis över de fem nationerna: Kanada, Danmark (Grönland), Norge (Svalbard) Ryssland och USA (Alaska)
Isbjörn går i snön i Orsa Rovdjurspark
Isbjörn badar isvak i Orsa Rovdjurspark
DSC 0204
IMG 1014

Våra djur