Barnens rovdjurspark

Längs vägen runt om i Orsa Rovdjurspark finns flertalet aktivitetsplatser. Vi kallar dem lek- och lärstationer, just därför att du får möjligheten att leka dig fram till ny kunskap om djuren och deras miljö. Hoppa som snöleoparden, gör tassavtryck, prova dragkamp eller se om du har samma snabba reaktion som en tiger! 

Leklar_1920x600.jpg

Lek och lärstationer

Se om du kan hoppa lika långt som snöleoparden. Prova rovdjursmasker och kryp in i björnidet till björnmamman. Vid spårstationerna kan du själv göra tassavtryck av våra stora nationella rovdjur - björn, varg, lo och järv.

Läs mer

Camp Care

Här får vi träffa några av parkens rovdjur på nära håll och hjälpa till med matningar, skura och göra rent eller bygga något klurigt till djuren. Tänk på allergier och ha kläder efter väder, ta med egen vattenflaska. Tigrarna, isbjörnarna, leoparderna, och alla de andra djuren väntar på dig. Törs du?

Läs mer
Camp_Care.jpg
Hinderbana_1920x600.jpg

Lekplatser

Det finns flera spännande lekplatser i parken, bl.a. en rolig hinderbana vid Kodiakområdet. Flera av lekplatserna är utformade för att på ett lekfullt sätt även ta till sig kunskap om djur och natur, dessa lekplatser är uppsatta utav Stiftelsen Rovdjurscentrum.

Läs mer