Händer i parken

Här kommer ni kunna hållas uppdaterade om vad som händer i Orsa Rovdjurspark, det kommer uppdateras lite om aktiviteter för de olika säsongerna och om våra djur! 

 

DSC_0974.JPG

Brunbjörnarna sover

 Nu har alla brunbjörnar lagt sig i sina iden, vi kommer åter få se dem någon gång i vår igen.   Våran brunbjörnshona som ska föda ungar kan ni se live på en tv-skärm nere i entrén!

Julklapp.jpg

Klappjakt

  Mellan den 20-26:e December har vi klappjakt i parken! Ta en karta i entrén och ge er ut i     rovdjursparken för att leta efter gömda paket. Ringa in vart på kartan ni hittar dem och   lämna in erat svar i entrén på vägen ut. Alla barn som deltar och gissar rätt får en belöning!

Jarv01.jpg

Järvarna har flyttat!

 Nu har järvparet Kaamos och Rudolf flyttat från hägn 3 till hägn 2A. Detta innebär att hägn   3A+B står tomt och även 2B. Kaamos och Rudolf verkar trivas riktigt bra i det nya hägnet och   är allt mer synliga under dagarna. Dock så vilar de även mycket men gör det lika mycket   öppet som i sina hålor, de rullar ihop sig så att man nästan kan tro att det är en sten men en   aning mer håriga, håll utkik!

IMG_4945.JPG

Tigerungar

 Den 17:e januari föddes de första tigerungarna
 i Orsa Rovdjurspark.

Läs mer