48404784 277417592970371 826696666638712832 N

Naturnära aktiviteter

En paus från skidåkningen kan ge unika möjligheter att utforska omgivningarna. Våra aktiviteter är naturnära och passar alla åldrar.

I Orsa Grönklitt finns så mycket mer än skidåkningen på berget och på längden. Det fantastiska vinterlandskapet inbjuder till både äventyr och upplevelser. I aktivitetsutbudet finns allt från mysiga och rofyllda våffelturer till utmanande och häftiga skoterturer.

Vinteraktiviteter

Draghundar som drar hundpann

Hundspann

Upplev vackra Orsa Grönklitt från en släde. Turen går genom vinterskogarna, du väljer mellan 2,5 och 5 km.
perfekt både för vuxna och barn. Bokas i Gästcenter senast dagen innan.

Måndag, tisdag, fredag och lördagar 10:00-15:00. (Ej turer under jul- och nyårsafton.

Pris 2,5 km: 300 kr/vuxen, 250 kr/barn 3–12 år.
Pris 5 km: 600 kr/vuxen 300 kr/barn 3–12 år.

Barn under 3 år åker gratis under föräldrars ansvar.

Från måndag 28/3 går det endast att boka 2,5 km. 

Lodjur med nosen mot varandra

Orsa Rovdjurspark

Orsa Grönklitt är en plats för upplevelser och möten av alla de slag, så även med vilda djur. I Rovdjursparken väntar möten med tigrar, isbjörnar och leoparder – och många fler arter.

Kanske är du här utan ett par längdskidor under armarna eller pjäxor på fötterna och vill hitta på något annat? På Orsa Rovdjurspark kan du tillbringa en hel dag med att uppleva mäktiga möten med de vintervakna rovdjuren, titta på konstutställning och lära dig om våra rovdjur.

Två flickor som åker pulka

Barnaktiviteter

Vår målsättning är att barnen ska få sin bästa vecka på året i Orsa Grönklitt. Vi erbjuder därför mycket mer än bara skidåkning. Vi har alltid något roligt på gång! Från måndag till lördag finns en mängd spännande aktiviteter att delta i. Vår populära maskot Blåbäret Bärra är ofta med och ser till att det blir busigt kul. Följ med oss på äventyr – det finns massa skoj för både små och stora.

Bild på skida på en skoter

Skotersafari

Kör skoter tillsammans med en ledare genom de vackra omgivningarna runt Grönklitt. På skotersafari kör du egen skoter* men vår ledare är med och guidar hela familjen runt på ett spännande äventyr i vildmarken. Vi åker genom det vackra vita landskapet och njuter av omgivningen.

Turen tar ca 1,5 timma och startar vid skotergaraget 200m söder om Gästcenter. Pris: 880:- (220:- extra passagerare). Det går även att hyra pulka med plats för 2 personer, 560:-/pulka. Onsdagar, Fredagar och Lördagar kl 10:00-11:30 och 13:00-14:30.

Du skall vara på plats senast 15 minuter innan utsatt starttid för att hinna byta om och få en genomgång innan själva skotersafarin börjar.

Förbokas senast dagen innan i Gästcenter, online eller på tfn 0772-280 100. Observera att minst 3st skotrar måste vara bokade för att turen ska bli av. Under jul och nyår gäller andra tider, se separat program. Hjälmar finns att låna. Aktiviteten startar vecka 2. *Du måste ha bil- eller skoterkörkort.

Tallrik med våffla

Våffeltur till Fryksås

Ingen skidsemester är komplett utan våfflor med sylt och grädde! Våffelturen tar dig på gammeldagsvis med släde genom skogen till Fryksås hotell. Här äter du våfflorna i mysig miljö med storslagen utsikt över Orsasjön och Siljan.

Våfflor med jordgubbssylt, grädde och glass samt kaffe/the eller varm choklad serveras. Tisdagar och lördagar med avfärd från gamla Spårcentralen ovanför Gästcentrum kl 13:00 och 14:00.

Pris: 1300:- /släde. En släde rymmer max 5 vuxna. Våfflorna kostar 120:-/person och betalas på plats. Förbokas senast dagen innan i Gästcenter, online eller på tfn 0772-280 100. Aktiviteten startar vecka 2.

Obs, den 9/4, 12/4 och 16/4 går turen till Smidgården istället för Fryksås hotell!

En häst drar en släde i snön med fem personer i

Slädtur med middag

Åk häst och släde i facklornas sken genom Grönklittsskogen till Smidgården. Slädturen startar vid vallaboden vid Spårcentralen, som ligger intill Gästcenter. Förbokas senast dagen innan i Gästcenter. För din trygghet bokas en släde per sällskap. Varje släde har plats för max 5 vuxna.

Fredag med avfärd kl. 17:00 eller 18:00
Pris: 1 300 kr/släde.

Till middagen serveras:
En 4 rätters meny 498 kr/pers

Barnmeny (upp till 15 år):
4-rätters 249 kr/pers
Alt. Korv - 90 kr/pers
Alt. Köttbullar - 90 kr/pers

Maten betalas på plats!

För information om meny m.m kontakta info@dalasmaker.se

Glad kvinna som står på knä och pimpelfiskar på Rädsjön

Vinterfiske

I närbelägna Rädsjön finns finns det gott om regnbågslax och fina vindskydd med grillplatser.

Pris: Fiskekort 150 kr/3 ädelfiskar, köpes i Gästcenter, Längdcentrum eller på www.ifiske.se. Pimpelspö samt isborr finns att hyra på Längdcentrum 100 kr/st.

Vinterlandskap Orsa Grönklitt, på ett av träden finns en skylt med ordet vinterpromenad på

Vinterpromenad

Det finns två olika slingor att välja bland, antingen på Rädsjön eller inne i skogen runt Fryksås.

Rädsjön runt ca 4 km
Fin slinga på Rädsjön med flera grillplatser längs vägen i strandkanten. Slingan utgår från udden vid vindskyddet rakt nedanför skidstadion. Slingan är preparerad med skoter och underhålls så länge förhållandena på isen tillåter. All vistelse på isen sker på egen risk.


Skogsrundan till Fryksås ca 5 km
Fin skogspromenad i relativt flack terräng på skoterspår. Promenaden går till Fryksås och vänder samt en rundslinga. Packas vid behov och är även markerad med blå skyltar med texten ”Vinterpromenad” och reflexer. I samma område finns även packade spår för skidorientering och skidspår, dessa ska man inte gå i.

51273023 White Figure Skates Lie On An Open Ice Rink

Skridskor på Rädsjön

Under goda vinterförhållanden har vi fantastisk skridskobana ute på Rädsjön. Ta med egna skridskor eller hyr via Sportshopen (fåtal skridskor finns till uthyrning).

48599394 Padelrack Och Boll

Grönklitt Padel

Inför vintersäsongen slår Grönklitt Padel upp portarna till en fräsch och modern padelhall!