Längdskidor som står på rad i butik

Ett Längdcentrum i toppklass

I Längdcentrum finns kunnig personal och bästa tänkbara service. Vi tar hand om dig hela vägen med vallning, skidlektioner, utrustning.

Tillsammans med starka leverantörer och kunnig personal så finns bästa tänkbara service för alla behov, direkt vid spåren. Tack vare ett starkt samarbete med leverantörer och kunnig personal så har Orsa Grönklitt under de senaste åren erhållit ett rykte som en av Sveriges bästa anläggningar för längdåkning. Sedan 2017 är Längdcentrum i Orsa Grönklitt även serviceteam för Lager 157 Ski Team, vilka räknas som Sverige bästa långloppsteam. På Längdcentrum finns allt du behöver för längdskidåkning och vår personal hjälper dig gärna hitta rätt utrustning från topp till tå.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Manlig personal som vallar längdskidor

Vallaservice/verkstad

Varje dag hela säsongen erbjuder Längdcentrum vallaservice. Lämna in dina skidor dagen innan till vår topputrustade verkstad med kunnig personal, så har du skidorna klara morgonen efter. Du kan även få dina skidor vallade medans du väntar. Vi erbjuder slipning, fäst- och glidvallning, montering och annan hjälp du kan tänkas behöva för en härlig dag i spåren.

Manlig personal som rengör längdskida

Tävlingsvallning

Vi hjälper dig gärna med att valla dina skidor om du ska åka något lopp i vinter. Kontakta oss via mail till langdcentrum@orsagronklitt.se eller på telefon 0250-462 06.

Personal som mäter spann på längdskidor

Mätning av spann

Personalen på Längdcentrum hjälper er gärna mäta ut spannet på era skidor. Vet du spannet så vet du om skidorna passar dig och inom vilka zoner du ska lägga fästvallan. Mätning på spannbräda kostar 100 kr. Mätning med hjälp av Eiker spannmätare kostar 200 kr. Priserna gäller för rengjorda skidor.

20200303 Dag 3 136 Stor (550849)

Utrustning

Längdcentrum har fyllt butiken med vinterns nyheter. Vår kunniga personal hjälper dig hitta rätt utrustning från topp till tå.

Glad skidåkare i Orsa Grönklitt

Testa först - köp sen

En unik butik vid spåret med en unik möjlighet att testa din produkt innan du väljer om du vill köpa. För att en skida skall bli perfekt för just dig, så räcker det inte med att mäta spann och genom rätt vallning. På Längdcentrum får du skidan monterad och vallad för en provtur innan du köper den. Med 10 meter till spåret så blir proceduren en naturlig del av ett kvalificerat köp.

Längdinstruktör tränar längdåkare

Utveckla din längdskidåkning

Vässa tekniken tillsammans med våra duktiga instruktörer på Längdcentrum. Vi hjälper både dig som nybörjare och elitåkare.

Titta in på Längdcentrum