Parkering och transport

Hos oss kan du låta bilen stå. Man når backar, längdspår och restauranger enkelt på skidor eller till fots.

I Orsa Grönklitt finns allt inom räckhåll. Lämna gärna bilen under er vistelse som boende gäst och nyttja våra transportliftar för att dig till backen eller spåret. Ta även del av Grönklitt Express, vår egen gratisbuss som stannar på sex hållplatser på anläggningen. Läs mer nedan om tider och för att boka.

På detta sättet skapar vi mindre trängsel på våra parkeringsområden och gör samtidigt miljön en tjänst.

Kartan nedan är interaktiv! Klicka dig gärna runt för att läsa mer om respektive parkeringsområde.

DJI 0500

Från 20/12 ingår vi i samarbete med Aimo Park

Från 20/12 kommer vissa delar av parkeringarna i Orsa Grönklitt att vara avgiftsbelagda. I samarbete med Aimo Park, kommer betalning att ske via deras app i telefonen. De parkeringar som berörs är gulmarkerade på kartan, de vita är avgiftsfria.

Kostanden för de avgiftsbelagda platserna är 60 kr/dag eller 20kr timmen mellan klockan 09:00-18:00 alla dagar. Övrig tid är platserna avgiftsfria.

Zoonkod: 1860

Alpinbacke Norr

Alternativ parkering vid Norrbacken

För dig som redan köpt skipass finns möjlighet att parkera vid Norrbacken. Perfekt om du vill åka i Norr och Öst under dagen och undvika köer! Åk genom Hansjö förbi Bjus, Hornberga och fortsätt tills du ser Norrbacken på den vänstra sidan. 

Nyhet! Nu kan du köpa skipass för 1 dag och 2 dagar på Hornberga Gård (Nedre Hornbergavägen 27), som du passerar på vägen till Norrbacken.

Tips

Boende gäster

Bor ni i stuga eller på vandrarhemmet i Orsa Grönklitt kan bilen stå kvar vid ert boende under er vistelse, här finns allt inom gångavstånd. För boende i Rovdjursbyn och Toppbyn finns transportlift till det alpina systemet. Stugspåret och transitspår ger samtliga boendegäster möjlighet att åka längdskidor till och från övriga spår samt skidstadion.

Dagsgäster

Ladda ner vår parkeringskarta och överblicka våra olika parkeringsplatser och närheten till alla platser. Vänligen respektera skyltningen på anläggningen om förbjuden parkering. Tänk på att inte parkera in någon. För er som har redan har skipass och egna skidor så går det bra att parkera vid Norrbacken, under alternativ parkering hittar du vägbeskrivning.

Ladda din elbil

Sedan vintern 2021/2022 finns 4 elbilsladdare installerade vid Gästcenter och 4 elbilsladdare på parkeringen vid längdcentrum. Ladda ner CaCharge App från Apple App Store eller Google Play Store.

OBS! Det är inte tillåtet att ladda din elbil i ett vanligt shuko/vägguttag/motorvärmare. Anledningen är att ett vägguttag inte är dimensionerat för att klara den värmeutveckling som uppstår när uttaget belastas med full effekt under lång tid. Detta innebär att det finns risk för brand i uttaget samt installationen vilket i sin tur kan leda till brand i fastigheten där bilen laddas.

Gratis restaurangtransport

Grönklitt Express

Trots att det mesta är väldigt nära i Orsa Grönklitt kan det vara skönt att slippa gå efter en lång skiddag. Under vintern kör vi därför Grönklitt Express. En gratisbuss som kör enligt kartan.

För att åka med Grönklitt Express ringer du till 072-22 69 477, bussen stannar då på den hållplats du önskar. Det finns sex olika hållplatser utspridda över hela området (se karta).

Sista biten upp till Toppstugan går dessutom restaurangens egen transport, en fyrhjuling med larvfötter och vagn om enkelt tar sig upp för sista branten. Transporten finns tillgänglig så fort det finns snö.

Busstider:

Kl. 17.00-22.00 fredagar och lördagar med start vecka 47 fram till avslutningen i april. Även tisdagar vecka 1, 7, 8, 9, 10 och 15.

Skotertur till Smidgården

Låt bilen stå och upplev dalaskogarna i mörkrets sken! Skotern går hela kvällen t/r från Ugglan & Björnen och ingår i middagen.


Skotertider:
För att boka skotertur från Orsa Grönklitt till Smidgården i Fryksås ringer du 072-22 69 477. Skotern kör från kl. 16:45 på fredagar och lördagar.

Skotertur till Toppstugan

Åk med vår skoter sista biten upp till toppen! Grönklitt Express går upp till parkeringen och därifrån vår skoter med släde.

Skotertider:
Kl. 18.00–22.00, fredag och lördagar.