Tiger som går i snön

Unika möten i Rovdjursparken

Orsa Grönklitt är en plats för upplevelser och möten av alla de slag, så även med vilda djur. I Rovdjursparken väntar möten med tigrar, isbjörnar och leoparder – och många fler arter.

Kanske är du här utan ett par längdskidor under armarna eller pjäxor på fötterna och vill hitta på något annat? På Orsa Rovdjurspark kan du tillbringa en hel dag med att uppleva mäktiga möten med de vintervakna rovdjuren, titta på konstutställning och lära dig om våra rovdjur.

På parken kan du även gå på någon av de aktiviteter som anordnas: rundvisning, matning och miljöberikning är några av dom. Efter turen kan du kolla in i souvenirbutiken i entrén och ta en fika på Kafé Koppången.

Missa inte att besöka

Utställning av uppstoppade djur på Rovdjursparken

Rovdjurscentrum

Rovdjurscentrum och Designtorg Trä är en fantastisk anläggning, som samtidigt utgör entrén till Orsa Rovdjurspark. Här finns det utställningar, föreläsningar och filmvisning med temat rovdjur samt trä som material i konst- och byggnadsmaterial. Många berörs av rovdjur. Utställningen om rovdjur är en upplevelse i sig och ger dig på ett spännande sätt kunskap och information om våra rovdjur. I Rovdjurscentrum finns även ett filmrum och många interaktiva lek- och lärstationer.

Den 1 500 kvm stora byggnaden är i sig ett utmärkt och intressant besöksmål. Här finns möjligheter att lära mer om våra djur och inspireras till skapande i trä.

I flera år har Rovdjurscentrum producerat utställningar för barnen. Varje år förnyas utställningen och här berättas spännande fakta om rovdjur och natur för barn. Här får du känna på, fotografera dig med en björn, se vargar på nära håll och ta del av spännande kunskap och fakta om våra rovdjur.

Tänk på att hundar och andra husdjur inte får följa med in i byggnaden eller i parken.

En tallrik med Pasta Cabonara

Kafé Koppången

Välkomna att slå er ner och njut av en fika eller lunch. Här finns lättare fikabröd, smörgåsar och andra rätter att välja bland. Kafé Koppången hittar du vid entrén till Orsa Rovdjurspark.

Souvenirer med Isbjörnstema

Souvenirbutik

Välkomna till souvenirbutiken. Här finns det många fina souvenirer. Vi har även fyllt butiken med lokaltillverkade inredningsartiklar, böcker och mycket mer. Du hittar butiken i entrén.

Parkbesökare isbjörnar

Polar World

I Polar World lever isbjörnarna tillsammans i en av världens största isbjörnsanläggningar. Se en valross i naturlig storlek och lär dig mer om Arktis alla djur i utställningen. Stig in i en sällsynt och spännande värld.

Tiger som går i snön

Tiger Mountain

Högst upp på berget finner du Tiger Mountain. Här kan du se tigrarna från olika våningar genom glasrutor, se tigrarnas inomhusmiljö eller gå ut på amfiteatern. Här finns även en utsiktsramp som sträcker sig över hängen och bjuder på en utsikt utöver det vanliga.

Leopard i snön

Leopard Center

Vid Leopard Center finns chansen att se leoparderna från olika nivåer genom glasrutor. Från rampen får du en bra överblick över hängen samtidigt som ni får härligt utsikt över vildmarken och skogarna. I anslutning till hängen finns lärorik och spännande information att ta del av.

Snöleopard som går i snön

En park med viktiga värden – för världens djur

Snöleoparden klassas som en starkt hotad art enligt den Internationella naturvårdsunionen (IUCNs) rödlista.  "Snow Leopard Trust" är ett av alla projekt som Orsa Rovdjurspark stödjer i bevarandearbetet för att hjälpa den vilda populationen, men även bedriva forskning.

Tips på boende

Snötäckta stugor

Toppbyn

Snötäckt stuga

Blåbärsbyn

Snötäckt stuga

Rovdjursbyn

Stuga i vackert snölandskap

Skogsbyn

Snötäckt Centrumbyn

Centrumbyn

Stuga i vackert snölandskap

Limbygården