Längdskidåkare diagonalar i Orsa Grönklitt

Längdåkning

130 km välpreparerade längdspår i orörd vildmark.

Här finns något för alla - såväl nybörjare som motionär och landslagselit. Spåren som löper genom varierad terräng, över myrar, höjder och i skog har gjort att vi sedan länge är officiellt Vasaloppscenter. Hos oss finns alla förutsättningar för en lyckad skidtur och vi hjälper gärna dig på vägen dit.

Längdåkare i solnedgången
Vy över snötäckta grantoppar
Kvinnlig längdåkare i ospårad snö
Längskidåkare stakar i Orsa Grönklitt
Vy över stugor och snötäckta grantoppar i Orsa Grönklit
Vacker natur och längdskidspår i motljus

130 km längdspår

Längdåkare i snötäckt miljö

Våra längdspår

De flesta spåren utgår från Längdcentrum och skidstadion. Därifrån finns det även transitspår till Östspåren och de kortare rundorna.

Ryggarna på två längdåkare som diagonalar i skidspåret

Vallatips och spårinformation

Här hittar du spårinformation och dagens vallatips. 

Hitta rätt utrustning

Glad manlig personal

Sportshop och skiduthyrning

I vår sportshop och skiduthyrning hittar du utrustning för utförsåkning och längdåkning. Vi har alternativ för alla – från nybörjare till proffs. I Skiduthyrningen finns möjlighet att hyra utrustning för dig som inte äger någon eller för dig som vill testa den senaste tekniken. 

Medarbetare längdcentrum Orsa Grönklitt

Längdcentrum

I Längdcentrum finns kunnig personal och bästa tänkbara service. Vi tar hand om dig hela vägen med vallning, skidlektioner, utrustning. En unik butik precis vid spåret med en unik möjlighet att testa din produkt innan du väljer om du vill köpa.

Två skidåkare diagonalar i spåren

Byt spår

Gör din kropp och ditt sinne en tjänst, byt till en meningsfull semester fylld med frisk luft och motion utomhus.

Förutom fantastiska och världskända spår som lockar världseliten och 22 väl pistade nedfarter, besitter vår personal på anläggningen en enorm kunskap för att hjälpa dig igång med din skidåkning. Kombinera det bästa av två världar, semester och skidåkning ute i natursköna omgivningar.

Skidinstruktör på stadion

Längdlektion

En skidlektion kan genomföras på många olika sätt beroende på antal deltagare och teknisk färdighet. Du kan boka en personlig tränare för enskild person eller som en grupp. Om det inte finns några specifika önskemål brukar lektionerna beröra alla växlar inom respektive teknik (skate eller klassiskt). En skidlektion anpassas efter individens eller hela gruppen förmåga och önskemål både vad gäller övningar och val av platser för att utföra träning. 

Längdtävlingar och evenemang

Tips på boende

Snötäckt Centrumbyn

Centrumbyn

Snötäckta stugor

Toppbyn

Snötäckt stuga

Blåbärsbyn