Ryggarna på två längdåkare som diagonalar i skidspåret

Våra längdspår

De flesta spåren utgår från Längdcentrum och skidstadion. Därifrån finns det även transitspår till Östspåren och de kortare rundorna.

Våra längdspår är kända för sin höga kvalitet, vilket drar både landslagselit och motionärer. Tretton mil välpreparerade spår genom varierad terräng, över myrar, höjder och i skog har gjort att vi sedan länge är officiellt Vasaloppscenter. Det är kuperade elitspår varvat med lättåkta vägspår, fjällterräng, myrar och mysiga skogsspår.

Våra spår

Manlig längdåkare som skejtar

Myrspår

Bjuder på rolig och omväxlande skidåkning med korta backar, öppna vyer och goda solchanser.

Manlig och kvinnlig längdåkare i två spår

Vägspåren

Lättåkta spår med varierande kupering. Utmärkt för milslukande Vasaloppsåkare.

Kvinnlig längdåkare i spåret

Elitspåren

Våra elitspår är några av Sveriges finaste tävlingsbanor, de är tekniska och mycket kuperade. Perfekta banor för hög puls och mjölksyra.

Manlig stakande längdskidåkare i solnedgång

Östspåren

Storslagen skidåkning med fantastisk utsikt och storslagen natur. Måttligt kuperade rundor med några längre backar.

Spårkarta

Medarbetare längdcentrum Orsa Grönklitt

Längdcentrum

I Längdcentrum finns kunnig personal och bästa tänkbara service. Vi tar hand om dig hela vägen med vallning, skidlektioner, utrustning.

Mer information

Skidåkning med hund

Dagtid: Enbart hund- och pulkaspåret.
Kvällstid: Samtliga spår mellan kl. 20.30–23.00.

Kvällsskidåkning

I Orsa Grönklitt är det enkelt att maximera antalet träningstimmar i skidspåret. Våra 12 km av elljusspår är belysta under tidig morgon och sen kväll. Från kl. 05.00 på morgonen och till kl. 23.00 på kvällen.

Bommen till Längdcentrum stängs kl. 22.00, men efter det går det bra att parkera vid Gästcenter och utgå från spårcentralen.

Spårtips från vår personal

Böllingmyren
Efter 1,5 km på vägspåret mot Stormon öppnar sig ett fjälliknande myrområde där spåret går i ytterkanten längs den rogivande naturen. En platt profil som passar både nybörjare och staksugna Vasaloppsåkare.

Utsiktsspåret
Med utgångspunkt från Råtjärn och Råtjärnsberget möter du omväxlande traditionell skidåkning i ett varierat skogslandskap i alla väderstreck. Kan kombineras med Stug- eller Limbyspåret för en längre runda.


30 km långspår
Starta med Nallerundan 1,9 km och fortsätt ut på Gröna milen i ca 7,5 km. Ta sedan stickspåret över till vägen och fortsätt med Kallbolsrundan hela vägen tillbaka. Det blir ett fint långspår på ca 30 km.