Längdinstruktör tränar längdåkare

Utveckla din längdskidåkning

Intresset för längdskidåkning bara växer, så även viljan att utveckla sin teknik. Med hjälp av en skidlektion går allt så mycket lättare.

Vässa tekniken tillsammans med våra duktiga instruktörer på Längdcentrum. Kompetensen på våra instruktörer är mycket hög och vi hjälper gärna både dig som är nybörjare på längdskidor och dig som siktar på en topplacering i Vasaloppet. För att maximera din lektion med våra instruktörer så rekommenderar vi en privatlektion, där vi helt kan anpassa oss efter din ambition och förutsättningar.

Vi jobbar enligt Svenska skidförbundets material och håller oss uppdaterade med det senaste inom teknikutvecklingen. Flera av våra instruktörer är aktiva tävlingsåkare och har fina meriter från både SM och Vasalopp.

glada manliga skidåkare

Nyhet! Grupplektion

I Grupplektion kan du tillsammans med andra skidåkare och en instruktör utveckla din skidåkning och få tips för en härlig upplevelse i skidspåret. Grupplektionen riktar sig till kompisgänget eller till dig som vill utveckla din skidåkning tillsammans med andra. Nybörjare eller lite van åkare. Grupplektioner ges endast i klassisk-stil.

Priset är 500kr/person och det finns 6 platser. Minimum är 2 personer. Grupplektionen är klockan 10.15-11.30 och 13.30-14.45. För att boka använd formuläret nedan eller kontakta vår bokning: 0772 280 100. Samlingsplats och bokningsvillkor hittar du här nedanför.

Skidlärare instruerar en längdåkare

Lektion

En skidlektion kan genomföras på många olika sätt beroende på antal deltagare och teknisk färdighet. Du kan boka en personlig tränare för enskild person eller som en grupp. Om det inte finns några specifika önskemål brukar lektionerna beröra alla växlar inom respektive teknik (skate eller klassiskt). En skidlektion anpassas efter individens eller hela gruppen förmåga och önskemål både vad gäller övningar och val av platser för att utföra träning.

Privat- och parlektioner passar bättre om du är nybörjare och vill lära dig åka längdskidor helt från grunden eller om du har specifika önskemål på områden du vill förbättra. Det kan även gå bra att vara flera om åkarna är på lika nivå i sin teknikutveckling.

Längdinstruktör som filmar en längdåkare

Filmning

Filmning är ett bra pedagogiskt instrument och ger lektionen ytterligare en nivå .

För 150 kr extra/person kan du få filmning under din skidlektion. Tiden för lektionen blir densamma som utan filmning.

Bokning av filmning och betalning sker på längdcentrum strax innan din lektion börjar.

Längdåkande barn åker bakom en ländinstruktör

Samlingsplats och bokningsvillkor

Samling inför lektionen sker utanför entrén till Längdcentrum vid skylten ”Samlingsplats Orsa Grönklitt Längdskidskola”. Alla lektioner skall vara förbetalda.

Deltagare med sjukdomssymptom ska ej delta i skidlektion eller aktiviteter. Avbokning kan göras fram till dagen före din skidlektion. Vid avbokning återbetalas inbetalt belopp minus en administrativ avgift på 250 kr. I mån av plats kan vi även flytta din lektion till en annan dag utan extra kostnad. Vid avbokning samma dag, kontakta Längdcentrum på 0250-462 06.

Flera barn som åker längdskidor efter ledare

Privatläger

Vi skapar gärna anpassade läger för er som grupp eller förening utifrån era förutsättningar. Förutom teknikinstruktioner kan vi erbjuda föreläsningar om kost, träning och utrustning. På Längdcentrum har vi unik kompetens vad gäller vallning och utrustning och även ett framgångsrikt samarbete med Lager 157 Ski Team.

Skicka förfrågan till Längdcentrum via mail langdcentrum@orsagronklitt.se.