Inför ankomst

Det mesta som du glömt går att ordna på plats. Men några bra saker kan vi dela med oss av redan nu, som kan göra din semester ännu bättre.

Vad roligt att ni har valt Orsa Grönklitt för er semester! Vi önskar er välkomna till en skön och avkopplande semester här hos oss. Här hittar ni information som kan vara bra att känna till inför er vistelse.

In- och utcheckning
Incheckning sker från kl. 15.00 och utcheckning ska ske senast kl. 11.00 på avresedagen. Vid er ankomst kommer ni finna ert kuvert med nycklar i någon av våra tre incheckningsstationer. Kuverten kommer till incheckningsstationen kl. 15.00. Information, karta och kod till incheckningsstationen får du i bokningsbekräftelsen.

Vid utcheckning lämnas nycklarna i Gästcenter. Om ert boende är betalt erbjuder vi expressutcheckning via våra ”utcheckningslådor” i Gästcenter.

Kartan nedan är interaktiv! Klicka dig gärna runt för att läsa mer om respektive incheckningsstation.

In- och utcheckning

Incheckning sker från kl. 15.00 och utcheckning ska ske senast kl. 11.00 på avresedagen. Vid er ankomst kommer ni finna ert kuvert med nycklar i någon av våra tre incheckningsstationer. Kuverten kommer till incheckningsstationen kl. 15.00. Information, karta och kod till incheckningsstationen får du i bokningsbekräftelsen.

Vid utcheckning lämnas nycklarna i Gästcenter. Om ert boende är betalt erbjuder vi expressutcheckning via våra ”utcheckningslådor” i Gästcenter.

Parkering

I Orsa Grönklitt är det nära till allt! Tänk gärna på miljön och  låt bilen stå under er vistelse. För er som bor på anläggningen finns parkeringar vid boendet.

Att tänka på under vistelsen

Fel som uppstår under vistelsen ska meddelas omgående till Gästcenter så att vi får möjlighet att åtgärda dem.

 • Boende ansvarar för alla skador som uppstår på fastigheten och dess inventarier under vistelsen. Det är då också mycket viktigt att meddela Gästcenter om detta.
 • Det råder rökningsförbud i samtliga stugor och lägenheter, och vid överträdelse tas en saneringsavgift ut.
 • Borttappad nyckel debiteras med 1 500 kr vid avresa.
 • Husdjur är välkomna i ett urval av stugor, men behöver då förbokas mot ett tillägg på 300 kronor.
 • Rengörings- och handdiskmedel finns i boendet men ta med förbrukningsmaterial till boendet som hushålls- och toapapper.
 • Har ni synpunkter angående ert boende bör detta framföras snarast möjligt, dock senast kl. 11.00 dagen efter ankomst.

Avresestädning - rutavdrag

Förboka gärna avresestädning vid bokningstillfället eller boka via Gästcenter på plats, senast 3 dagar innan avresa.

Om ni har bokat avresestädning behöver ni endast:

 • Diska och ställa in porslinet i skåpen
 • Slänga sopor
 • Ta med eventuell mat som är kvar i skåpen
 • Täcken viks ihop och läggs tillsammans med kuddarna på sängen
 • Hyrda linne set läggs vid ytterdörren

Det finns även möjlighet att nyttja rutavdraget på sin avresestädning. Vänligen kontakta Gästcenter för mer info. Väljer ni att städa själva, se checklistan i ankomstkuvertet.

RUT-avdrag kan endast sökas på plats i Gästcenter.

Snöskoteråkning

Det är inte tillåtet att åka snöskoter inom Orsa Grönklitts skidområde förutom på markerade skoterleder.

Lederna tar skoteråkarna till och från Toppstugan samt stugområdena. Lederna ansluter västerifrån via Nybodarna eller söderifrån via Fryksås.

Väldigt viktigt att skoteråkare respektera dessa leder och inte använder sig av längdspåren (skatebädd) för transport och åkning.

Mer information för kartor och lämplig åkning i omgivningarna fås via turistbyrån i Orsa. Tillsammans med Kurbits & Vildmark anordnas skotersafari regelbundet från Orsa Grönklitt.

Som skoterförare måste du ta hänsyn till din omgivning, dels av säkerhetsskäl och dels för att skotern kan vara ett störande inslag. Kör på markerade skoter och kompisleder.

Grönklitt Express

Trots att det mesta är väldigt nära i Orsa Grönklitt kan det vara skönt att slippa gå efter en lång skiddag. Under vintern kör vi därför Grönklitt Express. En gratisbuss som kör enligt kartan.

För att åka med Grönklitt Express ringer du till 072-22 69 477, bussen stannar då på den hållplats du önskar. Det finns sex olika hållplatser utspridda över hela området (se karta).

Sista biten upp till Toppstugan går dessutom restaurangens egen transport, en fyrhjuling med larvfötter och vagn om enkelt tar sig upp för sista branten. Transporten finns tillgänglig så fort det finns snö.

Busstider:

Kl. 17.00-22.00 fredagar och lördagar med start vecka 47 fram till avslutningen i april. Även tisdagar vecka 1, 7, 8, 9, 10 och 15.

Sopor, avfall & miljö

I Orsa Grönklitt har vi källsortering av hushållssopor, och du som gäst är med och sorterar dina sopor. I stugan finns en hållare för kompost och en soptunna för brännbart. Dessa sopor slängs vid den miljöstation din stuga tillhör, allt annat skall sorteras och slängas vid återvinningsstationen som du hittar märkt på kartan i ditt ankomstkuvert, där finns även en incheckningstidning med mer informtion.

Vill du hjälpa oss ytterligare i arbetet med att göra Orsa Grönklitt miljövänligt, tänk då på att:

 • Inte låta bastun stå på i onödan
 • Reglera värmen med termostaten, inte fönster.
 • Släcka lamporna när du inte vistas i stugan.
 • Låta bilen stå - du har gångavstånd till nästan allt.

Panta gärna era burkar och flaskor hos oss. Pantamera-igloos finns vid miljöstationerna.

Ladda din elbil

Inför vintern 2021/2022 installerar vi 4 st elbilsladdare vid gästcentrum och 4 st vid Längdcentrum. Betalas via appen CaCharge.

OBS! Det är inte tillåtet att ladda din elbil i ett vanligt shuko/vägguttag/motorvärmare. Anledningen är att ett vägguttag inte är dimensionerat för att klara den värmeutveckling som uppstår när uttaget belastas med full effekt under lång tid. Detta innebär att det finns risk för brand i uttaget samt installationen vilket i sin tur kan leda till brand i fastigheten där bilen laddas.

Bra att veta

Jourberedskap

När Gästcenter är stängt och du har ett allvarligt problem med ditt boende (exempelvis problem med el, värme eller liknande) finns jourberedskap. Vänligen respektera att jouren handhas av personal som befinner sig i hemmet och bör endast användas vid akuta situationer. Jourtelefonen är inte aktiv under Gästcenters öppettider. 

Jourtelefon: 070-344 93 11

Telefonnummer

Gästcenter 0250-462 12

Centralbokningen 0772-280 100

Vårdcentralen Orsa 0250-49 88 00

Mora Lasarett 0250-49 37 01

Orsa Taxi 0250-409 00

Falck Räddningskår 0250-123 00 

MECA Kaptensmotor 0250-428 08 

Jourtelefon 070-344 93 11

Larmnummer 112

Tvättstuga

Tvättstuga finns att boka genom Gästcenter.

Priset är 100 kr inkl. tvättmedel.

Apoteksvaror

I Närlivs finns ett begränsat utbud av apoteksvaror.

Eftersänd er tidning

Uppge adressen:
Gästcenter Orsa Grönklitt
794 90 Orsa

Frågor och svar vinter

Här hittar du våra vinterfrågor, klicka på knapparna nedan så visas frågorna i chatt-fönstret nedan.